Λογιστικα, Φορολογικα και Εργατικα|4 ΛΕΠΤΑ

Αργίες 2021: Οι επίσημες αργίες και πώς πληρώνονται

Δημιουργήθηκε: 14/01/2021

Ποιες θεωρούνται επίσημες αργίες στην Ελλάδα; Πότε μια αργία είναι υποχρεωτική και πότε είναι προαιρετική ή κατ’ έθιμο; Πότε και πώς αμείβονται οι αργίες για μισθωτούς και ημερομίσθιους στον ιδιωτικό τομέα;

Οι αργίες στον ιδιωτικό τομέα είναι ένα ζήτημα που δημιουργεί σύγχυση στους εργαζόμενους, ειδικότερα σε σχέση με τις αποδοχές τους.

Ας δούμε, λοιπόν, τι ισχύει για τις αργίες και πότε πέφτουν το 2021.

Αργίες 2021 για τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα

Αργία Χαρακτηρισμός Ημερομηνία Ημέρα
Πρωτοχρονιά Κατ’ έθιμο 1 Ιανουαρίου Παρασκευή
Θεοφάνεια Κατ’ έθιμο 6 Ιανουαρίου Τετάρτη
Καθαρά Δευτέρα Κατ’ έθιμο 15 Μαρτίου Δευτέρα
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Υποχρεωτική 25 Μαρτίου Πέμπτη
Μεγάλη Παρασκευή Κατ’ έθιμο 30 Απριλίου Παρασκευή
Εργατική Πρωτομαγιά Υποχρεωτική 1 Μαΐου Σάββατο
Μεγάλο Σάββατο Κατ’ έθιμο 1 Μαΐου Σάββατο
Κυριακή του Πάσχα Υποχρεωτική 2 Μαΐου Κυριακή
Δευτέρα του Πάσχα Υποχρεωτική 3 Μαΐου Δευτέρα
Αγίου Πνεύματος Κατ’ έθιμο 21 Ιουνίου Δευτέρα
Κοίμηση της Θεοτόκου Υποχρεωτική 15 Αυγούστου Κυριακή
Ημέρα του ΟΧΙ Προαιρετική 28 Οκτωβρίου Πέμπτη
Χριστούγεννα Υποχρεωτική 25 Δεκεμβρίου Σάββατο
2η ημέρα Χριστουγέννων Υποχρεωτική 26 Δεκεμβρίου Κυριακή

Σε τι διαφέρει η υποχρεωτική αργία από την προαιρετική ή την κατ’ έθιμο αργία;

Οι υποχρεωτικές αργίες είναι ημέρες, κατά τις οποίες έχει καθοριστεί από νόμο ή διάταγμα ότι απαγορεύεται κάθε απασχόληση μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το νόμο Β.Δ.748/66, υποχρεωτικές αργίες στην Ελλάδα θεωρούνται οι παρακάτω μέρες:

  • 25η Μαρτίου
  • Κυριακή του Πάσχα, όπως όλες οι Κυριακές (με ορισμένες εξαιρέσεις)
  • Δευτέρα του Πάσχα
  • Δεκαπενταύγουστος
  • Χριστούγεννα
  • Η δεύτερη μέρα Χριστουγέννων (Υ.Α. 59635/1063/2017)
  • Πρωτομαγιά (άρθρο 14 του Ν.4468/2017)

Κατά τη διάρκεια των υποχρεωτικών αργιών, οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές βάσει νόμου. Εξαίρεση αποτελούν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα τις Κυριακές και τις γιορτές. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις μπορούν να απασχολήσουν το προσωπικό τους και εφόσον το κάνουν, οι εργαζόμενοι θα λάβουν επιπλέον αποδοχές.

Κατά τις προαιρετικές ή κατ’ έθιμο αργίες, έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη αν θα λειτουργήσει η επιχείρηση ή όχι. Σε περίπτωση που αποφασιστεί ότι η επιχείρηση θα παραμείνει ανοιχτή, τότε οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εργαστούν κανονικά.

Πώς πληρώνονται οι υποχρεωτικές αργίες;

Οι αποδοχές των υποχρεωτικών αργιών εξαρτώνται από το αν υπάρχει απασχόληση κατά την ημέρα της αργίας.

Αποδοχές υποχρεωτικών αργιών για μισθωτούς και ημερομίσθιους

Δεν υπάρχει απασχόληση κατά την αργία Υπάρχει απασχόληση κατά την αργία
Μισθωτοί Ο εργαζόμενος θα λάβει τις κανονικές μηνιαίες αποδοχές του. Ο εργαζόμενος θα λάβει τις κανονικές μηνιαίες αποδοχές του και προσαύξηση 75%, η οποία θα υπολογιστεί στο 1/25 του νόμιμου μηναίου μισθού του.
Ημερομίσθιοι Ο εργαζόμενος θα λάβει το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιό του. Ο εργαζόμενος θα λάβει ημερομίσθιο και προσαύξηση 75%, η οποία θα υπολογιστεί επί των νόμιμων αποδοχών του.

Αν η επιχείρηση λειτουργήσει με άδεια και ο εργαζόμενος δεν προσέλθει να εργαστεί, τότε δε λαμβάνει ούτε το ημερομίσθιο της ημέρας ούτε την προσαύξηση του 75%.

Πώς πληρώνονται οι προαιρετικές αργίες;

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Β.Δ.748/66, η 28η Οκτωβρίου θεωρείταιπροαιρετική αργία. Τι σημαίνει αυτό ως προς τις αποδοχές των εργαζομένων;

Αποδοχές προαιρετικών αργιών για μισθωτούς και ημερομίσθιους

Δεν υπάρχει απασχόληση κατά την αργία Υπάρχει απασχόληση κατά την αργία
Μισθωτοί Ο εργαζόμενος δεν δικαιούται να λάβει καμία πρόσθετη αμοιβή. Ωστόσο, αν η επιχείρηση λειτουργήσει κανονικά και δεν προσέλθει να εργαστεί, τότε ο εργοδότης έχει δικαίωμα να αφαιρέσει το 1/25 του μισθού του. Ο εργαζόμενος δικαιούται να λάβει προσαύξηση 75% επί του 1/25 του μισθού του, όπως ακριβώς γίνεται και στις υποχρεωτικές αργίες.
Ημερομίσθιοι Αν η επιχείρηση δε λειτουργήσει, ο εργαζόμενος θα λάβει απλώς το ημερομίσθιό του, καθώς η μη απασχόλησή του δεν οφείλεται σε δική του υπαιτιότητα. Ωστόσο, σε περίπτωση που η επιχείρηση λειτουργήσει και δεν προσέλθει να εργαστεί, δεν δικαιούται να λάβει οποιαδήποτε αμοιβή για εκείνη την ημέρα. Ο εργαζόμενος θα λάβει το συνηθισμένο του ημερομίσθιο και επιπλέον προσαύξηση 75% επί των νόμιμων αποδοχών του.

Πώς πληρώνονται οι κατ’ έθιμο αργίες;

Η απασχόληση των εργαζόμενων κατά τις κατ’ έθιμο αργίες είναι νόμιμη και δεν δημιουργεί αξιώσεις για πρόσθετη αμοιβή. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εργαζόμενοι οφείλουν να παρέχουν την εργασία τους κανονικά.

Τι γίνεται, όμως, όταν ο εργοδότης αποφασίσει να μην λειτουργήσει η επιχείρηση κατά την ημέρα της κατ’ έθιμο αργίας;

Αποδοχές κατ’ έθιμο αργιών για μισθωτούς και ημερομίσθιους

Δεν υπάρχει απασχόληση κατά την αργία Υπάρχει απασχόληση κατά την αργία
Μισθωτοί Ο εργαζόμενος δε θα λάβει κάποια πρόσθετη αμοιβή, γιατί ο μηνιαίος μισθός του περιλαμβάνει και την αμοιβή για την εργασία κατά την συγκεκριμένη ημέρα. Ο εργαζόμενος θα λάβει τις κανονικές μηνιαίες αποδοχές του.
Ημερομίσθιοι Ο εργαζόμενος θα λάβει το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιό του. Ο εργαζόμενος θα λάβει το κανονικό ημερομίσθιο της ημέρας.

Τι γίνεται, όμως, όταν οι εργαζόμενοι υπάγονται σε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ή Διαιτητικές Αποφάσεις, οι οποίες θεωρούν τις συγκεκριμένες ημέρες αργίες;

Σε αυτήν την περίπτωση, οι εργαζόμενοι δικαιούνται να μην προσέλθουν στην εργασία τους και να λάβουν κανονικά τις αποδοχές τους. Αν εργαστούν κανονικά, τότε δικαιούνται και προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομίσθιού τους ή του 1/25 του μηνιαίου μισθού τους.

Αν τα προηγούμενα έτη μια επιχείρηση παρέμενε κλειστή κατ’ έθιμο και φέτος αποφάσισε να λειτουργήσει κατ’ εξαίρεση, τότε:

  • Όσοι από τους ημερομίσθιους εργαζόμενους απασχοληθούν, δικαιούνται να λάβουν το κανονικό ημερομίσθιο της ημέρας.
  • Όσοι από τους μισθωτούς εργαζόμενους απασχοληθούν, δικαιούνται να λάβουν εκτός από τον μηνιαίο μισθό τους και πρόσθετες αποδοχές ίσες με το 1/25 του μηνιαίου μισθού.
Λογιστικές συμβουλές